tannbleking

Kan tannbleking skade mine tenner?

Det å ha et flott smil er viktig for de aller fleste mennesker. Smilet bringer nemlig ut din personlighet. Dessverre er det sånn at mange velger å ikke smile. Dette kan være av diverse årsaker, men for mange mennesker handler dette rett og slett om at de ikke ønsker å vise frem sine misfargede tenner.

Med alderen blir de fleste mennesker vitne til at tennene blir misfargede. Dette kan være med en brunfarge eller gulfarge, og muligens andre misfarginger også. Uansett er det irriterende når en føler seg ute av stand til å smile skikkelig grunnet misfarging av tenner. Da er det på tide å se til tannbleking.

Tannbleking er i grunn så enkelt som det høres ut som. Prosessen går ut på at du skal bruke blekemiddel, da sammen med andre kjemiske stoffer, for å gjøre dine tenner hvite igjen. Allikevel, uansett hvor fristende dette høres ut, så er det også mye å vurdere her. Blant annet om en skal utføre tannblekingen selv eller velge tannlege.

En må også se nærmere på hvilken risiko som er forbundet med tannbleking. Man har kanskje hørt en skrekkhistorie eller to, og selv om en kanskje allerede er blitt revet med, så er det alltid viktig å være litt kritisk. Derfor bør en starte med å stille seg selv spørsmålet om tannbleking virkelig kan skade ens tenner!

Tannbleking hjemme!

Den beste måten å unngå skader på er i hvert fall å ikke gjøre det på egenhånd. Tannbleking på egenhånd har nemlig sin egen historie for å bringe med seg ganske så ugunstige situasjoner. Det er ikke bare enkelt å utføre en prosedyre som tar flere år å lære på seg selv, da til tross for at butikker selger dette alternativet i en enkel innpakning.

Grunnlaget for å utføre tannbleking selv bør i hvert fall være en konsultasjon med en profesjonell tannlege. De færreste kan nemlig se forskjellen på misfarging som kan skylles av hos tannlegen, og misfarging som faktisk krever skikkelig tannbleking. For eksempel er det også et faktum at misfarging fra røyking mest sannsynlig ikke vil fordufte med tannbleking.

Kanskje kan tannbleking på egenhånd bringe med seg noen gode resultater, men da må dette være i tett dialog med en profesjonell tannlege. Den kostnaden er det uten tvil verdt, da du kan skade tennene dine, oppleve ising i tennene, skade emaljen, og ikke minst ødelegge tannkjøttet ditt!

Bivirkningene fra feil bruk av tannbleking strekker seg nemlig langt utover det å for eksempel farge feil og ujevnt – bivirkningene kan nemlig gi deg seriøse medisinske problemer, noe som faktisk mest sannsynlig vil føre til enda høyere tannlegeregninger enn det som var tilfellet for en profesjonell tannbleking til å begynne med.

Velg profesjonell tannbleking

Derfor anbefales det alltid å velge profesjonell tannbleking med en gang. Dette er derimot heller ikke en helt sikker behandling, men da mye sikrere enn ved å gjøre det på egenhånd. Profesjonell tannbleking betyr at du lar en tannlege først gjennomgå dine tenner for å kartlegge behovet, før han eller hun altså påfører tannblekingen.

Det finnes mange forskjellige former for tannbleking, da i form av kremer og utstyr som brukes, men til felles er selvfølgelig at alle bleker dine tenner. Et viktig poeng ved profesjonell tannbleking er at det i grunn egentlig ikke er så mye dyrere enn å bleke tennene selv.

Dette kommer av at tannbleking hos tannlegen er med helt andre produkter som varer mye lengre. Innen tannblekingen fra tannlegen går ut på dato, så har du mest sannsynlig brukt like mye på korttidsløsninger som du ellers ville betalt for tannlegen sine tjenester over denne samme perioden.

Uansett, velger du profesjonell tannlege til å ta seg av din tannbleking, så kan du være sikker på at du ikke skal bekymre deg. Mange som velger å bleke tennene selv sparer bare småkroner når dagen er omme, men sitter med skikkelig dårlige magefølelser hele veien. Velg det trygge, og gå for profesjonell tannbleking!

Er investeringer verdt det?

Sammenlignet med å bleke tennene selv, så er det å velge profesjonell tannbleking utvilsomt verdt det. Et mer interessant spørsmål er nok heller om tannbleking i seg selv faktisk er verdt det. Svaret på dette spørsmålet avhenger så klart av behov, men generelt sett vil nok svaret her være ja.

Det er fordi de fleste ser meget gode resultater, både på hvor vite tennene deres blir, og hvordan humøret endrer seg. Et hvitt og flott smil, som da gjør at du automatisk smiler mer i hverdagen, kan nemlig ha en helt magisk effekt på ditt humør. Det sies blant annet at det å smile i seg selv gjør deg glad, og ikke nødvendigvis alltid omvendt.

Med hvite tenner tør du å smile mer, uansett om det er i jobbsammenheng, i møte med flotte, nye, single mennesker som du synes er attraktive, eller hva det måtte være. Verden har mange muligheter, så da er det viktig å smile til den og ta de mulighetene som finnes der ute.

Har du misfargede tenner, så er mest sannsynlig investeringen i tannbleking verdt det for deg. Selvtillit er meget viktig for at du skal leve lykkelig, og tannhelsen din er dessuten også viktig for deg og ditt humør!

Finn din tannlege i dag!

Tannbleking er enkelt og greit prosessen med å bleke, eller gjøre hvite, dine tenner. Dette kan påføres på egenhånd, eller ved hjelp av profesjonelle tannleger. Førstnevnte anbefales kun å gjøres dersom en har gode råd og veiledning fra tannlegen, både for hvorvidt tannbleking er nødvendig, og om du i det hele tatt vil tåle det.

På egenhånd er tannbleking noe rimeligere, i hvert fall i det korte løp, men det bærer risiko for skader, og ikke minst varer ikke blekingen så altfor lenge. Derfor anbefales det heller å finne din tannlege i dag og forespørre om du trenger tannbleking, og deretter i tilfelle hvor mye dette vil koste hos han eller hun. Uansett, du fortjener et hvitt smil, så finn din tannlege!