Personlig trener

Forventninger til personlige trenere

Spesielt om man er personlig trener i forbindelse med et treningssenter, så stilles det noen forventninger til deg som person, i tillegg til at man også må innse at det forventes at man opprettholder treningen.

Fysiske forventninger som personlig trener

Som personlig trener i Oslo må man regne med at det stilles noen krav som vanligvis ikke stilles til andre arbeidstagere, for eksempel fysiske forventninger. Det kan også være krav som ikke nødvendigvis står i en arbeidskontrakt. For at man skal gi et tillitsfullt inntrykk til de som trenger din hjelp for å komme i gang, må de få et umiddelbart inntrykk av at du har oppnådd de målene de ønsker å oppnå. Det vil si at mange nybegynnere som trenger dine råd for enten å redusere fettprosenten eller for å bygge muskler, trenger følelsen av at de faktisk kan oppnå det de blir lovet. Det vil si at det kan være en fordel overfor dem at du selv vedlikeholder treningen slik at du synlig er i god form.

De som har trent i noen år, vet at synet kan bedra, og at man kan være i god form selv om man ikke har 0 i fettprosent og muskler som sprenger alle klær, men det vet ikke nybegynnerne. Mange av dem vil prøve trening, men har ikke alltid 100% tro på at det vil fungere. Personer som aldri har trent, tror ikke alltid på effekten.

Vedlikeholde trening

Det minste man må forvente, er at man kan vedlikeholde treningen slik at formen er bra. Det behøver ikke være at alle muskler vises gjennom t-skjorta, men at man har en viss kondisjon og en del styrke slik at man klarer å demonstrere øvelser uten at pulsen går rett opp i 120 og at man ikke klarer å prate uten å streve for å få igjen pusten. Dette er opplagt for de fleste, men mange opplever livssituasjoner hvor det kan være vanskelig å opprettholde treningsnivået slik som man ellers har gjort. Da kan det være en god motivasjon for å komme seg tilbake i form så raskt som mulig.

Alltid være hyggelig og tålmodig

Som personlig trener bør man alltid være hyggelig og tålmodig. Man trenger å kunne motivere de man trener slik at de får lyst til å fortsette. Det er ikke alltid lett å holde humøret på topp, men man bør alltid prøve å ha en positiv holdning utad mot sine kunder. Så kan man heller ta ut frustrasjonen med en kollega man kjenner godt etterpå. Alle vet jo at man ikke alltid kan være positiv, men man bør prøve å holde negative holdninger inne overfor kundene. Dette er en treningssak og er noe man bør kunne få til i denne typen jobb.

Personlig trener

Dårlige dager

Overfor kundene har man egentlig ikke mulighet til å ha dårlige dager. Man bør alltid prøve å finne en måte slik at de dårlige dagene blir igjen hjemme. Mange synes at trening kan være en form for terapi mot dårlige dager. Hvis man klarer å ivareta denne holdningen, så slipper man at en ny kunde forsvinner fordi man skjeller dem ut hvis de ikke klarer 4 situps til. Mange nybegynnere har opplevd dette, og det betyr faktisk for mange at de kan finne på å gi opp treningen. Men dette er, som sagt, en del av det å være personlig trener. Jobben din er å motivere og fremme vilje til å yte mer hos de man trener. Dette bør man alltid ha i bakhodet som personlig trener.

Personlige trenere har ofte uskrevne krav fra sine kunder som de må forsøke å ivareta på en eller annen måte. Det kan virke som uholdbare krav i mange tilfeller, men finner man en mellomting slik at man gir riktig inntrykk utad, så bør det være nok i de fleste situasjoner.