regnskapsfører

5 fordeler ved å outsource regnskapet

Vurderer du å sette ut hele eller deler av bedriftens regnskapsarbeid til et eksternt regnskapsbyrå? Selv om det er ekstra viktig å være obs på at regnskapsføreren du velger gjør seg godt kjent med virksomheten din, kan det å benytte en ekstern aktør komme med flere fordeler. Under går vi gjennom 5 av dem.

1. Mer tid til det du er god på

Ved å outsource regnskapet lar du kyndige regnskapsførere ta over hele eller deler av regnskapsprosessen, mens du selv kan fokusere på kjernevirksomheten og det du selv er best på. Regnskap kan fort være tidkrevende arbeid hvis du ikke er kjent med det, og kvalitetssikring av rapporter og skjemaer kan fort ta mangfoldige timer om du skal sørge for at alt er korrekt innen gjeldende deadlines.

2. Andre er ansvarlig for å overholde regler og frister

Dersom du har valgt å sette regnskapsføreren ansvarlig for økonomistyringen til bedriften din, vil du også være sikker på at gjeldende tidsfrister for innlevering alltid overholdes. Leverer du etter tiden vil det i mange tilfeller påløpe kostbare forsinkelsesrenter, og med en autorisert regnskapsfører på laget vil dette kunne unngås. På den måten kan det å outsource regnskapet spare deg for både tid og penger.

3. Skreddersydde løsninger

Velger du å sette ut regnskapet til et profesjonelt regnskapsbyrå, vil du kunne få tilpasset en skreddersydd løsning for hvordan dere sammen skal drive økonomistyringen til bedriften din. Kanskje ønsker du at regnskapsfører skal stå ansvarlig for faktureringer og likviditetsstyring, mens du har en intern lønningsansvarlig som skal stå for lønnskjøringer? Eventuelt kan du la regnskapsfører gjøre alt, eller kun stå som en ekstern rådgiver ved behov. Hva du velger å bruke regnskapsføreren til er helt opp til deg, og kan tilpasses individuelt.

4. Personlig kundekontakt

Som kunde av Vangdal Regnskap får du tilgang på din helt egen, faste regnskapsfører. Ved å tilby dette er du sikret god oppfølging og veiledning, i tillegg til raskere levering og mer effektiv jobbing fra regnskapsførers side. I tillegg til å få en fast regnskapsfører vil alt som leveres til kunden kvalitetssikres i forkant av levering, slik at du alltid kan være sikker på at tallene viser et korrekt bilde av bedriftens lønnsomhet.

5. Tilgang på de nyeste digitale systemene

Ønsker du kontinuerlig kontroll på bedriftens nøkkeltall? Med et moderne og fremtidsrettet regnskapsbyrå på laget vil du få tilgang på oppdaterte datasystemer som sikrer en optimal og sikker økonomisk bistand. De digitale systemene gjør samarbeidet mellom bedrift og regnskapsfører både enklere og mer effektivt. Om du ønsker å bruke regnskapsbyrået kun som en kontrollfunksjon i siste instans, vil systemene hjelpe til med å sikre flyt i regnskapet og at nødvendige lover og regler overholdes.

Velger du Vangdal Regnskap som din regnskapsfører vil du blant annet kunne få tilgang på en ekstern server med oppdaterte systemer som gjør at du kan jobbe fleksibelt enten hjemme, på kontoret eller på reise. Du får også tilgang på alt fra enkle til mer avanserte faktureringsprogram, samt en rekke andre funksjoner som er tidsbesparende i forhold til tradisjonell regnskapsføring.