nettapotek

Nettapotek, perfekt for netthandel

Teknologisk fremgang og nyutvikling har stort sett åpnet døren for bredere tilbud og økt tilgang til muligheter for alle. Nettet har åpnet døren for absolutt alle og netthandel er kanskje en av de største tingene som verden har sett på mange år.

Alle som har noe de ønsker å selge har muligheten til å drive med netthandel. Det spiller ingen rolle om man bor på Geilo eller i Arendal. Muligheten er uendelig mange for de som har lyst til å prøve seg. For forbrukerne så blir det som å ha alle butikker i lomma, kun noen få tastetrykk unna. De fleste leverer varene i løpet av kort tid og dette passer bra både for de med travle hverdager og de som har valgt å bosette seg langt unna byer og kjøpesentre.

Nødvendig netthandel

Ikke alle kjøp som gjøres på nettet er ting og tang man blir fristet av. Flere og flere handler helt livsnødvendige varer på nettapotek som medisiner og ikke minst reseptbelagte medikamenter.

netthandel

Selve begrepet nettapotek er ganske nytt her i landet og har kun i de siste fem årene virkelig tatt av. Bare i det siste året har man sett flere nye aktører dukke opp på markedet.

Men hva er det som gjør at apoteket egner seg så bra som nettbutikk? Alle bruker apotek uavhengig av hvem man er eller hvor man bor. I tillegg bruker alle apotekvarer og kjøper produkter som kun selges på apotek mange ganger i livet. Veldig mange som bruker reseptbelagte medisiner må hente disse ut opptil flere ganger per måned. Andre handler inn mer sesongbetonte og situasjonspregede produkter som allergimedisiner, reisesyketabletter og solkrem.

Utviklingen til nettapotek

De første nettapotekene som kom på banen i Norge for mindre enn 20 år siden, hadde veldig lite å tilby i forhold til potensialet. Mange kunne faktisk ikke se for seg en fremtid for nettapotek og følte det ville bli en døgnflue og vanskelig å få til personvern og sikkerhet rundt det å sende medikamenter ut med posten. Det var i hvert fall ikke mange som trodde at reseptbelagte medisiner vill bli tilbudt på nett.

Utviklingen til nettapotek

Som på som mange andre områder med internett så har utviklingen gått veldig raskt og ny teknologi gjør at det som virket umulig for kun ti år siden er hverdagskost i dag. Nettapotek er komt for å bli og det virker umulig å reversere denne utviklingen. Momenter som gjør at stadig flere sverger til å handle apotekvarene på nettet er blant annet:

  • Ofte større utvalg i et nettapotek enn på et fysisk apotek.
  • Jo kjappere et nettapotek kan levere varene hjem til kundene, jo større er sjansen for at kundene fortsetter å velge å bestille medikamentene på nett.
  • Desto enklere det er å handle og manøvrere seg rundt i nettapoteket, jo raskere blir kundene faste kunder.

2020 er nok året da mange ble faste kunder på nettapotek

Frem til i år så var det fremdeles mange som svingte innom et apotek hvis de var ute og gjorde andre typer innkjøp eller oppgaver. Å dra på apoteket har nok vært en vane og vaner kan ofte sitte dypt forankret.

Ved inntoget av koronapandemien i hverdagen og livene våre, så oppdaget mange hvor enkelt og effektivt det er å handle nødvendige varer på internett. Ikke bare apotekvarer, men også vanlig kolonialvarer har blitt hyppig handlet på nett og levert på døren dette året.

kunder på nettapotek

Om man har fulgt retningslinjene for å holde sosial avstand og derfor handlet mer på nettet eller man har vært hjemme i karantene, så har mulighetene med internett vært som en reddende arm for mange. Mange har vært i en sårbar situasjon og i tillegg er det mange som har vært vant med å få hjelp av andre til innkjøp som nå fremdeles får det, men på en litt annen måte.

Nettapotek er så mye mer enn et vanlig apotek

For de som for første gang dette året har forsøkt seg på å bestille apotekvarene via et nettapotek, har nok blitt overasket over mangfoldet. Et nettapotek har ingen fysiske begrensninger. Man kan fylle en nettbutikk med tusenvis av varer. I tillegg til å kunne tilby flere alternativer til de vanlige apotekvarene, kan det også tilbys helt andre typer varer. Det kan være sportsmedisinsk utstyr, møblement og hjelpemidler som tar fysisk stor plass eller for eksempel matvarer som fremmer god helse.

Det man nok kan komme til å se mer av i nettapotek er nok ting som:

  • Bøker, online kurs med mer som fremmer helse og selvhjelp.
  • Fokus over på generell helse og kanskje fjernere fra sykdom og medisiner.