Grønn te

Grønn te er en av naturens egne skatter

Fra tid til annen kommer man over ting man finner i naturen eller som kan produseres naturlig fra naturlige råvarer, og som ser ut til å helende effekt på mennesker. Planten Camellia Sinensis er den ene planten som absolutt all te produseres av. Grønn te er en av disse naturlige produktene som virker å ha opptil flere positiv virkning på den menneskelige kroppen.

Grønn te lages av bladene fra denne planten, og blir til ved en prosess av bladene som avgjør om man får grønn eller en annen form for te. Vi vet med sikkerhet at grønn te fantes i Kina allerede for fem tusen år siden. Det regnes som svært sannsynlig at den eksisterte i bruk enda tidligere enn dette. Har man ikke allerede drukket en kopp grønn te er det absolutt på tide. Det finnes et stort utvalg på markedet av ulike typer slik at alle vil kunne finne seg en favoritt.

En økende interesse for videre studier

I Kina og Japan er det blitt gjort til dels mindre studier på den grønne teens positive helsefremmende effekten. Det er spesielt siden åtti- og nitti tallet at interessen har økt og i dag anses grønn te som et underutviklet produkt. Behovet for større og grundigere forskning på virkningen er i aller største grad til stede. Fagfelt det ønskes å foreta utvidet forskning på, er til dels allerede bekreftede resultater fra mindre studier som viser at:

grønne teens positive helsefremmende

  • Positive egenskaper som kan forhindre og eller bremse utviklingen av kreft.
  • Slankende i forhold til virking på fordøyelsen, forbrenningen med mer.
  • Mulige forbindelse med lindring eller forbedring av symptomer på hjerte- og kar sykdommer.
  • Vanndrivende effekter samt antibakterielle egenskaper.
  • Studier viser positive resultater på at grønn te kan være med på å forhindre diabetes og også redusere symptomer og unngå pre-diabetes.

På grunn av gode og spennende data fra disse mindre studiene, er interessen med rette stor for at legemiddelindustrien setter i gang med forskning.  Som nevnt tidligere har grønn te vært brukt av mennesker i over fem tusen år. All moderne medisin har sitt utspring fra forskning på råvarer fra naturen, og videre medisinsk forskning på grønn te gir fullstendig mening

Gjenoppdagelse av grønn te som medisin

grønn te som medisin

Som medisin og helsebringende middel er denne teen en gammel skatt som verden har fått øynene opp for igjen, og spesielt vi i den vestlige delen. Undersøkelser og studier basert på de positive helsebringende effektene har blitt gjort i hundrevis av år. Helt tilbake i 1211 utgav en japansk buddhistisk prest ut boken «Kitcha-Yojoki», som omhandlet teens helsebringende effekt. Denne presten bragte grønn te fra Kina og introduserte den for Japan.

Folkesykdommen kreft

Det å kunne nyte en deilig kopp grønn te og samtidig vite at det faktisk er utrolig godt for kroppen gjør grønn te til noe som burde finnes i alle hjem. Med alle de utrolig gode egenskapene den har så hadde den også vært fantastisk om den bare hadde hatt en av dem.

deilig kopp grønn

La oss fokusere på den forferdelige folkesykdommen kreft som ikke diskriminerer noen og rammer alle mennesker i alle aldre og samfunnslag. Hadde grønn te kun hjulpet mot kreft hadde den vært helt enestående. Nå vet vi jo at den i tillegg til kreft har potensiale til å hjelpe mot en hel rekke av sykdommer og tilstander.

I 1993 ble det gjort blant annet en studie hvor man forsket på kreftceller i mus, for å se om det var noe effekt ved bruk av katekiner fra grønn te. Forskingsresultatene gav spennende lovnader på at blant annet katekiner hindret kreftcellene i å feste seg til friske celler.

Utforsk en spennende verden av grønn te

Mens vi venter på at forskningen gjør grønn te til det legemiddelet mange mener det burde være kan vi alle drikke teen med god samvittighet. Om man bestiller og kjøper teen i løs vekt eller i form av poser, vil teen bli et deilig tilskudd i en travel hverdag.

Kilder: